Çocuk ve Ergen Psikoterapisi

“Kuşlar uçar, balıklar yüzer, çocuklar oyun oynar ”

Garry Landreth

Çocuk ve ergen psikoterapisi, çocuklar ve gençlerin duygusal, sosyal ve davranışsal zorluklarını yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun teknikler kullanarak onların duygusal iyilik hallerini artırmayı ve sağlıklı başa çıkma becerileri geliştirmeyi amaçlar.

Çocuk ve ergen psikoterapisi, çocukların ve gençlerin yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun farklı terapi yaklaşımlarını içerebilir.

  • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
  • Psikodinamik Yönelimli Oyun Terapisi
  • Kum Tepsisi Terapisi
  • Sanat Terapileri

Çocuk ve gençlerle çalışırken araçsal ifade kaynakları kullanmak kendilerini ortaya koymalarını kolaylaştırmaktadır. Bu terapi türleri dışında kullandığım bazı yöntemler resimlerin analizi ve yorumlama, terapi sürecinde metafor ve öykülerin kullanımı.

Oyun terapi süreci ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz blog kısmındaki yazım size yardımcı olacaktır. Bunun dışında iletişim bilgilerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çocuklar çevreyi adımlamaya başladıklarında nereye kadar gidebileceklerini ve nerde duracaklarını kestiremezler, kendi dünyaları yetişkinlerden oldukça farklıdır onlar gibi duygularını ve düşüncelerini cümlelere dökmek için henüz erkendir. Çocukların dili oyundur; oyunlarla konuşur, oyunlarla anlaşılırlar.

Ebeveyn olmak oyun oynamayı öğrenmek demek biraz da Ergenlik Dönemi ise yeniden doğumun gerçekleştiği artık geri gelmeyecek o çocukluğun yasının tutulduğu bir süreçtir. Yas süreci kolay olmaz denge kayıpları bolca yaşanır ergenin dengesizliği anne babanın da dengesini zaman zaman sarsabilir. Bu noktada en çok ihtiyaç duydukları dünyalarında sert rüzgarlar estiği vakit yıkılmayacak bir korunaklarının olmasıdır.

Çocukluk ve ergenlik sürecinin ardı yetişkinliktir; ruhsal sağlık dönemlerin ne kadar sağlıklı geçirildiği ile ilgilidir. İşler yolunda gitmediğinde, neyi yanlış yapıyorum dediğinizde ben burdayım; ekip olmak zor zamanları atlatmayı kolaylaştırır.

Arayın WhatsApp Konum